Aventura din 1 Mai.

Nu ştiu ce aţi făcut voi de 1 Mai, dar prin popor se obişnuieşte ca oamenii să încingă gratarul şi să racească berea. Eu şi Sergiu am hotărât să sărbătorim 1 Mai în alt mod. Nu am stat mult pe gânduri până să zicem:”hai la Prislop”. Până aici nimic ieşit din comun pentru popor, aşa că am zis :”hai la Prislop pe jos”, aşa menţinem tradiţia (cei care îmi citiţi blogul de aproximativ un an stiţi că nu este prima acţiune de acest gen [click] ). Aşa că înarmaţi cu multă mâncare şi cu credinţă  am pornit spre Mănăstirea Prislop.

Ruta pe care am urmat-o a fost stabilită din timp, deşi ne-am cam abătut de la traseu.

Hunedoara – Teliucul Inferior – Izvoarele – Silvaşul de Sus

Nu ştiu exact câţi kilometrii sunt (>20). Normal nu trebuia să intrăm prin satul Izvoarele, dar noi am intrat deoarece nu eram siguri de drum. De acolo s-a terminat cu strada pavată şi am intrat pe un drum forestier. Un drum pe care soarele a reuşit să-l facă mai greu de parcurs. Spre finalul drumului am început să mă îndoiesc de ruta aleasă, dar Sergiu a avut dreptate şi am ieşit la civilizaţie cu numai 3 km care ne mai despărţeau de ţintă.

La mănăstire am avut parte de o surpriză placută, am stat de vorbă pentru prima dată cu un monah. Un lucru destul de interesant şi plăcut.

La plecare lucrurile au devenit mai serioase. Oboseala îşi făcea simţită prezenţa, dar noi am continuat să mergem. Drumul nu a mai fost acelaşi. Am ales alt drum care la un moment dat s-a sfărşit. Aşa că de acolo am mers ca păsările: “tot înainte”. La fiecare urcuş ne aşteptam să dăm de strada, dar strada s-a făcut mult aşteptată. Până la urmă am găsit şi strada, dupa multe încercări şi orientări eşuate.

În Teliucul Inferior ne-am oprit pe o bancă deoarece picioarele “au rămas fără combustibil”.  De acolo am venit cu un prieten. Mulţumim Alex pentru că ne-ai adus acasă.

Cam aşa am petrecut eu 1 Mai, printr-o aventură pe care nu o voi uita niciodată.

O să pun şi nişte poze, doar că până în acest moment m-am odihnit.

Numa’ bine!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s