Fii demn!

Câţi dintre voi, cei care o să daţi click pe acest articol sunteţi demni? Sau câţi vă consideraţi demni? Şi dacă chiar spuneţi că sunteţi, puteţi să o demonstraţi ? Haideţi să vă spun eu ce cred. Maxim 3 persoane din toţi cei care vor vedea acest articol se pot considera persoane demne. Persoane pe care le admir şi pe care le apreciez.

În ce constă demnitatea?

Spun eu, un om mândru şi nedemn…spun că demnitatea o câştigi prin faptele bune pe care le-ai realizat. Prin modul tău de a fii om, dar om, nu doar să faci parte din mulţime. Să fii acea persoana pentru care tot ce se întâmplă în jur contează, să ai gânduri bune şi să le împarţi cu cei din jurul tău,cu familia ta, cu pritenii tăi! Pare simplu, dar văd că în zilele noastre este greu să întinzi mâna pentru a ajuta pe cineva, este greu să te apleci pentru a ridica ceva, este greu să arunci o privire sau o vorbă caldă atunci când chiar este nevoie. Mulţi spun că nu-i interesează de restul, de ce ar ajuta, de ce să fie “demni” pentru nişte persoane care nu sunt “demne” ? Partea cu nepăsarea este o mare minciună, iar să fii demn cu o persoană care este slabă, rece, cu o persoană care a uitat de adevăratele valori…asta te face pe tine demn.

Nu este greu să fii demn, trebuie doar să vrei. Cred că dacă încercaţi să iubiţi mai mult persoanele din jurul vostru şi veţi ţine ochii deschişi,într-un final lucrurile vor merge într-o altă direcţie decât în cea în care ne îndreptăm acum.Fii demn!

 

Advertisement

One thought on “Fii demn!

  1. Pingback: Femeia: o provocare – My life as Ioana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s