Perseidele.

Nu ştiu câţi dintre voi aţi ştiut de acestă ploaie de meteori, eu am aflat de pe facebook .

În prima parte eram sceptic cu privire la acest fenomen. Aveam şi motive, deoarece când am aflat primul lucru pe care l-am făcut a fost să merg la geam şi să mă uit dacă sunt nori pe cer…erau. Nu prea am vrut să merg, dar mă bucur că m-am răzgândit.

Locuri înalte în Hunedoara sunt destule, noi am alessă mergem lângă grădina zoologică . De acolo, de sus, se vede destul de bine oraşul şi am avut destul loc pentru pătură. Locaţia a fost perfectă,cerul a scăpat de nori. Ce a urmat? Simplu..ne-am pus pe spate şi am aşteptat.

Vă spun sincer, de mult nu am mai avut parte o seara aşa liniştită. Nu mi-a trebuit nimic, am avut tot ce trebuia. Am avut o parte din prieteni,  cerul a fost senin şi aşa numitele  Perseide s-au făcut văzute. A fost una din nopţile perfecte de vară!

Sper să vi se îndeplinească dorinţele! (era o glumă)

Info:

PERSEIDELE: Pământul va întâlni un nor de resturi ale cometei Swift-Tuttle, care se dezintegrează lent în timp ce orbitează în jurul Soarelui. Intrând în atmoisfera Pământului cu o viteză de 60 kilometri pe secundă, aceste resturi se aprind şi  vor fi vizibile pe cerul nopţii sub forma unor dâre luminoase. Acesta este fenomenul astronomic cunoscut sub numele de Perseide.

Vă las şi o poză pe care am făcut-o în timp ce ne uitam după “stele căzătoare”.

Foto- Darie Adrian-3

Info: 1332 secunde  , iso 100, f/5.0 , 18mm. [click pe poză pentru o rezoluţie mai bună]
Advertisement

2 thoughts on “Perseidele.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s