Bunătate vs Răutate

De ce judecăm oamenii ?

Vedem o persoană care are culoare pielii diferită, nu are bani, are o situaţie financiară precară şi asta pe unele persoane le deranjează. Eu nu prea am avut probleme cu nici o persoană, indiferent de unde provine  sau ce situaţie are. Poţi să fii orice: negru, maghiar, chinez, etc. Dacă vii la mine şi te comporţi normal eşti binevenit, dar dacă te comporţi ca un nesimţit…atunci te trazez ca pe un nesimţit.

Stau şi mă gândesc că au fost omorâţi oameni doar pentru că aveau pielea de altă culoare, oameni care puteau ajuta lumea să se dezvolte în alt mod, nimeni nu s-a gândit la asta.(Ca o mică paranteză: în prezent pot spune că sunt fan Antonescu, dar doar cu persoanele nesimţite). Nu-mi place rasismul!

Urăsc să văd copii care se înjura, alţii sunt luaţi la “mişto” pentru că învaţă bine (am dat exemplul cu învăţatul deoarece eram unul dintre acele persoane care râdeau de tocilari şi asta nu ma avantajat). Nu ştiu cum poţi să mergi acasă cu gândul că azi ai bătut un puşti doar pentru că era diferit.Poate că se simte ca o fericire, doar ăsta este scopul…să trăim fericiţi.Toţi ne căutăm fericirea, fericire care pentru unii înseamnă a face rău celuilalt. Nu trebuie să ne supărăm, asta este gândirea lui. Dacă o persoană gândeşte rău,are gânduri negative, va suporta consecinţele .Dacă te gândeşti doar la lucruri bune vei avea de câştigat ,vei fi fericit şi iubit. Problema este că devenim înţelepţi prea târziu.

Vă recomand să faceţi lucruri bune. Nu vă  descurajaţi, nu vă luaţi idoli toate persoanele care fac rău şi par că o duc bine. În realitate o duc “rău” , pentru că totul vine din interior.

Numa’ bine!

Advertisement

3 thoughts on “Bunătate vs Răutate

  1. Ion Antonescu s-a remarcat în genere nu pentru aşa zisul “rasism” ci pentru naţionalismul de care a dat dovadă.

    Esenţa vieţii e alta. ” dar dacă te comporţi ca un nesimţit…atunci te trazez ca pe un nesimţit.” Eu zic că aici greşim toţi. Dacă cineva se comportă cu tine ca un nesmţit, tu demonstrează-i că nu eşti ca el. Arată-i respectul şi educaţia pe care le-ai dobândit de-a lungul timpului.

  2. Niciodată nu trebuie să judecăm un om după aparențe, o spun din experiența personală. Cât despre bunătate sau răutate, eu cred că în orice situație datoria noastră de oameni este să fim buni și înțelegători.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s