Mediul înconjurător !

Pe pagina de facebook a blogului am postat un clip de pe youtube peste care am dat întâmplător, dar care a stârnit în sinea mea o grămadă de întrebări.( clipul îl găşiţi la sfărşitul articolului)

Este vorba despre mediul înconjurător.

În momentul de faţă activitatea oamenilor afectează mediul înconjurător mai mult ca în oricare epocă. Nouă ne-a fost dat pământul ca locuinţă si odată cu primirea lui ne revine şi obligaţia de a-l îngrijii. Nu putem rămâne nepasători la acţiunile noastre,dimpotrivă ar trebui să avem mare grijă deoarece ele afectează mediul înconjurător.

Pământul ne oferă multe resurse, pe care le folosim pentru a ne satisface nevoile precum: “hrană, adăpost,combustibil”. Este un lucru foarte bun, problema este că noi le risipim…nu le folosim. Fiecare om este de părere că avem resurse “din belşug”, dar nu este deloc aşa. Cum pământul oferă oamenilor resurse aşa şi noi trebuie să oferim ceva pământului, dar suntem prea lacomi…

Nu trebuie să ajungem la măsuri extreme pentru a fi mai nepoluanţi, dar putem fi mai atenţi la acţiunile zilnice precum: mijloacele de transport, ieşirile în aer liber, produsele de uz casnic pe care le cumpărăm. De exemplu unii oameni au început să cumpere produse care prin modul în care au fost fabricate nu dăunează prea mult mediului. Alţii au renunţat la maşini şi folosesc pe cât posibil bicicleta, mai ales în oraş ( un lucru care ajută şi corpul nu numai mediul înconjurător). Sunt lucrurile simple care ne pot ajuta să păstrăm pe cât posibil mediul înconjurător curat.

Până la urmă este alegerea fiecăruia, dar avem posibilitatea şi tehnologia necesară pentru a putea fi mai nepoluanţi şi mai ordonaţi.

Fiţi mai atenţi cu mediul înconjurător şi strângeţi gunoaiele pe care le lăsaţi în urma voastra, încercaţi măcar să sortaţi resturile când duceţi gunoiul ( am văzut că multe zone în care se recoltează gunoiul au tomberoane care vă permit să sortaţi gunoiul) şi pe cât posibil folosiţi mijloacele de transport mai nepoluante.


! Nu uitaţi că la noapte (30-31 Martie) ora 3 devine ora 4 !

Advertisement

One thought on “Mediul înconjurător !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s