Cantina Restaurant – Hunedoara

Chiar dacă sunteţi hunedoreni sau nu, sunt sigur că aţi auzit de Cantina Restaurant din Hunedoara. Nu ştiu exact anul în care a fost înfiinţată, dar părinţii si bunicii voştri au mâncat acolo.

Cantina a fost înfinţată pentru muncitorii vechiului combinat siderurgic  din Hunedoara sau pentru diferite evenimente. După Revoluţie cantina a fost închisă şi conducerea Hunedoarei a lăsat-o în “voia sorţii”. (la fel ca multe alte clădiri care  alcătuiesc “istoria Hunedoarei”).

În prezent cantina restaurant a ajuns o ruină care în orice moment stă să pice. Sigur,hunedorenii s-au plâns la primărie despre acest aspect şi s-a luat o hotărâre: “demolarea cantinei”. Se pare că în trecutul Hunedoarei nu am avut “conducători” mai buni decât în prezent. Când a fost închisă se putea pune la punct şi apoi să o redeschidă pentru turiştii care voiau să mănânce o mancare caldă sau puteaua să facă o “cantină pentru oamenii străzii şi să le ofere o masă caldă pe zi”…sau ma rog, orice altceva. Dar ei au lăsat-o să se degradeze…

Acum au demolat-o, si aici se termină  pagina ei de istorie.

Din câte am înţeles primăria va pune “gazon” în locul ei. Dacă vă aduceţi aminte în timpul alegerilor am primit un fluturaş de la Domn’ primar în care spunea că în locul ei va fi “casa pensionarilor” (click pentru poza). Dragi pensionari, sper că vă place “iarba“…

Vă spun sincer că imaginea cu cantina demolată este foarte “tristă”. Am să fac o comparaţie ca să ştiţi cam ce însemna cantina în vremurile bune pentru Hunedoara:”tristeţea hunedorenilor se poate compara cu cea a americanilor când au fost distruse turnurile gemene (“world trade center”)-la scară mai mică,pentru un oraş mai mic“. Nu era bine nici înainte deoarece era un pericol pentru oamenii din jur, dar in viitor sper să fie ceva acolo,ceva care să ne aducă aminte şi de trecut.

Poze.

La început.


Poze preluate de pe:
adevarul.ro
mesagerulhunedorean.ro
Facebook:

Hunedoara
Cand spun Hunedoara, spun Acasa.

Advertisement

2 thoughts on “Cantina Restaurant – Hunedoara

  1. Se poate vedea cum arata zona inainte de constructia orasului Hunedoara. Se vede in spatele Castelului zona inundabila a raului Cerna, cu buclele largi pe care raul le facea. In stanga se vad cateva case de-a lungul paraului Zlasti, iar mai in spate o biserica, a manastirii calugarilor franciscani (“Pentru amplasarea uzinei s-a afectat gradina manastirii calugarilor franciscani -20ha”). In aceasta imagine, vechea amplasare a localitatii se afla in dreapta spate, la intrarea drumului de la Hasdat in Hunedoara.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s