Harpă cu laser

Este vorba despre un proiect. Proiectul nu este făcut de mine, eu doar am avut ocazia să-l văd “live”.

Mai exact acum vreo 2 săptămâni când am mers in laboratorul de programare am văzut pe masa o harpă fără corzi. Prima dată când am văzut-o ma gândeam că vor să-i pună corzi si probabil cu ajutorul unui program sa le acordeze. Spre bucuria mea nu a fost aşa.

Cand a pornit-o am fost fascinat de faptul că lipseau corziile,iar în locul lor se află nişte lasere.”Harpa-laser este un instrument muzical electronic, care generează sunete prin atingerea unei raze laser. Practic, prin întreruperea cu ajutorul mâinilor a diferitelor raze, se produc diferite note sau efecte. Acest instrument a fost folosit prima dată de Jean-Michel Jarre.Harpa-laser are în partea de sus, adică în partea de emisie, nişte diode, care emit raze. În partea de recepţie sunt nişte foto-tranzistoare, care recepţionează raza emisă de diodă”. Cam asa functionează.

Am vrut să nu scriu despre asta, dar analizând mai mult subiectul mi s-a parut destul de interesant. Harpa-laser suna destul de bine, iar cu ajutorul unui program poti schimba sunetul,tonalitatea,poţi adăuga diferite efecte. Din câte am înţeles este un proiect unic in România si ma bucur ca s-a întâmplat in oraşul meu.

Îi multumim Veronicăi Fechetă si îi urăm multă baftă în continuare si să nu uitam de profesorii care i-au dat o mâna de ajutor atunci când a fost nevoie. De apreciat munca si dedicaţia pentru acest proiect!

Sper ca pe viitor sa mai descopăr si alte proiecte interesante pe care să vi le dezvălui.

www.replicahd.ro

Advertisement

10 thoughts on “Harpă cu laser

  1. Ideea e interesantă dar cred că tehnologia ar trebui să aibă limitele ei, mai ales în muzică. Totuşi, harpa e un instrument clasic cu corzi. Dacă pe viitor se va înlocui acel instrument cu corzi cu acesta cu laser va fi aiurea. Va dispărea tot farmecul. Părerea mea.

  2. felicitari Vero..Probabil ca nu s-a dorit inlocuirea instrumentului clasic ci utilizarea tehnologiei pe ceva concret, pe ceva care sa poata fi dat ca exemplu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s