Adevaratele valori.

Trăim într-o lume în care adevăratele valori sunt lăsate deoparte sau inversate, iar omul nu este văzut in ansamblul său ,”ca entitate”. Încercăm tot timpul sa fim cei mai buni, vrem să avem cel mai scump telefon, cele mai la moda haine.Adevaratele valori nu se cumpara si nu se vand. In secolul asta majoritatea persoanelor pe asta se axeaza.  Pe de altă parte, mass-media promovează de cele mai multe ori non-valoarea si omul este la mijloc, de multe ori alegand non-valoriile.

Un lucru este cert, adevaratele valori nu sunt greu de gasit.In majoritatea timpului omul doar accepta ceea ce i se ofera refuzand sa caute, sa descopere singur calea spre adevaratele valori. Pentru mine adevaratele valori au un statut social bine definit si sunt reprezentate prin: iubire,respect,credinta. Aceste trei valori le apreciez si respect pentru ceea ce  întreprind, desigur, majoritatea oamenilor nu le recunosc sau sunt prea distrasi de cei de la Iphone pentru a vedea si alte lucruri. Chiar daca valoriile reale nu sunt recunoscute la timpul prezent, ele se afla in interiorul nostru ca dovezi practice ce probeaza nivelul cunoasterii si desavarsirii umane.

Omul modern a gasit adevarata valoare: Banul!

Si generatiile care vin sunt invatate ca fara bani nu faci nimic. Si da! este adevarat..iti trebui bani pentru a putea traii.Ajuta si lucruriile materiale dar intr-o proportie mica. Fara macar un lucru din care l-am zis mai sus ,esti un nimic cu tot cu banii tai. Si va spun sincer ca veti fi mai fericiti daca veti duce un trai modest cu impliniri mari pe plan sufletesc. Adevaratele valori nu le vezi, le simti.

Acum totul depinde de voi, dar alegeti ce-i bun si descoperiti singuri…

Advertisement

7 thoughts on “Adevaratele valori.

  1. În primul rând, am ales această valoare deoarece consider că este una din cea mai importantă și rară valoare care o are omul in zilele noastre. Deși toți incercăm să fim sinceri sau spunem că suntem persoane sincere, majoritatea ne mințim pe noi înșine sau spunem acest lucru doar pentru că așa ne-am dori sau pentru că așa vrem să părem. Sinceritatea nu este apreciată de toată lumea deoarece sunt persoane care refuză să accepte adevărul așa cum este el. Nu trebuie să iți fie teamă sau rușine să fii sincer în a-ți expune propria parere. Penutru a putea fii sinceri cu cei din jurul nostru în primul rând trebuie sa fim sinceri cu noi înșine și acesta uneori poate fii un lucru destul de greu odată prinși în mreaja minciunii.

  2. “vrem să avem cel mai scump telefon, cele mai la moda haine” Pe mine nu mă interesează hainele, tehnologia, moda etc. Atâta timp cât pe plan spiritual sunt ok şi sunt stăpânit de o pace sufletească sunt foarte mulţumit. Oamenii uită că tot ce se petrece, se petrece cu un scop.

  3. ca o consecință a contactelor cu lumea central-asiatică prin Drumul Mătăsii . S-a impus rapid în arhipelag datorită voluminosului canon religios, a corpului doctrinar elaborat, a clerului bine organizat și a tradiției înfloritoare în artă și arhitectură, caracteristici de care credința autohtonă japoneză, șintoismul , ducea lipsă. Superioritatea netă a budismului nu a exclus o simbioză cu religia tradițională, ci dimpotrivă, Buddha a devenit în scurt un zeu șintoist (kami). Budismul japonez a marcat istoria budismului internațional prin diverse școli tradiționale, cele mai importante fiind probabil cele două din perioada Kamakura ( 1185 – 1333 ) și anume Școala Amidistă a Pământului Pur , promulgată de Genshin și artriculată de unii călugări ca Hōnen , care insistă asupra salvării prin credința într-un buddha celest numit Amitabha și consitituie cea mai mare sectă budistă din Japonia (și poate chiar din Asia) și Școala Zen , cu un caracter mult mai filozofic, care a fost adoptată de clasele nobiliare japoneze și a avut un impact imens asupra culturii Japoniei . În perioada naționalismului japonez ce a precedat cel de-al doilea război mondial , budismul a fost privit cu ostilitate ca un element exterior ce periclitează valorile tradiționale și s-a încercat, deși fără succes, o dislocare a șintoismului din budism. Astăzi Japonia numără peste 89 de miloane de budiști (aproape 50 % din populație), fiind a doua țară din lume după China în ceea ce privește lărgimea comunității budiste.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s