Examenul de bacalaureat

Nu vroiam sa scriu despre ce s-a intamplat anul acesta la examenul de bacalaureat pentru ca stiu ca nu pot schimba nimic ,dar totusi am sa-mi expun si eu cateva din nemultumiri.

Pentru inceput haideti sa vedem pe scurt ( foarte scurt ) cine este Dl. Funeriu:

“este inginer chimist de profesie, dar s-a remarcat ca politician PD-L. Din iunie 2009 este europarlamentar PD-L.Din decembrie 2009 este ministru al Educatiei, Tineretului si Sportului in Guvernul Emil Boc II. …bla bla bla”. Citind aceste 2 randuri deduc ca este un om destul de inteligent ,dar lasand deoparte ce scrie in acele propozitii am dedus ca  este defapt un analfabet. ( priviti [click] ).

El a bagat camere de supravegheat la examenul de bacalaureat ,pentru ce? Sa nu se mai copieze .Cat a vrut sa para bacul de corect ,tot nu a fost . De ce nu s-au luat masuri cum trebuie peste tot ,de ce in unele judete tot s-a putut copia ,de ce acest om care habar nu are sa vorbeasca ne hotaraste noua viitorul ?

El facand acest lucru nu a demonstrat decat ca elevii sunt batuti in cap.

Poate ca  este si vina unor elevi ,pentru ca nu au invatat chiar deloc si acuma bat apropo la camere,dar intre cei care au picat acum si multi care au luat bacul anul trecut nu exista multe  diferente,doar libertatea de care au avut parte in timpul examenului . Au fost si elevi care au trecut si ii felicit ,dar cum ramane cu ceilalti care sunt la mijloc. Acei elevi care meritau sa treaca si nu au putut din cauze care se stiu . Atatia anii bacul s-a disputat in aceleasi maniere ,iar acum s-a trezit Funeriu sa strice viitorul a mai bine de jumatate din elevi.

Bacul este un examen de evaluare nu de departajare ,deci subiectele ar trebuii sa fie de dificultate medie .Din cate am auzit nu au fost,si  la cate au fost anul asta mai trebuia sa-i lege la maini si sa zica : „ hai sa vad cine mai ia bacul acum „

Multumim Dl Funeriu pentu ca ne ajutati sa ducem Romania tot mai jos.

Ma opresc aici .

Vreau o tara….
Ca afara…


Advertisement

14 thoughts on “Examenul de bacalaureat

  • Poi daca ne-am saturat sa comentam ,ar trebuii sa trecem si la fapte .
   Deci ?
   Astept idei despre cum sa facem o Romaniei mai buna ! ( poate iasa ceva :)) )

 1. Mi-a placut partea despre Funeriu :))))) vai de capul meu, ce bine ca nu ma uit la televizor ca m-as ingrozi :)) destul ca m-am oripilat acum… cum sa zica asa ceva?!
  De fapt de ce ma mir, daca domnul este inginer, nu simte nevoia sa mai cunoasca si limbile :-j
  Pai a fost mai corect ca anii trecuti, dar e pacat ca numai unele judete au picat de fraiere 🙂 Si elevii sunt de vina un pic mai mult, parerea mea 😛
  Poate ca, la sesiunea din august, o vor lasa mai usor cu supravegherea, tinand cont de faptul ca nu mai are cine sa mearga la facultate :)))

 2. ce e cel mai trist e ca majoritatea facultatilor cer nota la bac la o anumita materie. de exemplu, am cativa prieteni care ca sa intre pe la facultati in strainatate aveau nevoie de medie peste 9 la mate, sau media la bac peste 8..
  si e enervant cand vezi ca unii se straduiesc si invata si poate iau 8.80 si au nevoie de 9 , iar altii copiaza si cu camere si microfoane in sali.
  stiu nu un singur caz in care profesorul supraveghetor s-a pus in fata camerei si le-a spus elevilor : ‘hai copiati’ . asta e corectitudine?

  • Mare dreptate ai ! Cred totusi ca sistemul asta de bac este bun in principiu: ar trebui sa se dea un examen de licenta pentru ocupatia de Politician care sa fie asemenea examenului de bacalaureat cu materii obligatorii : limba si literatura romana, matematica, fizica, economie. Pentru a promova examenul viitorul Politician sa obtina minim 4 la fiecare materie si media generala sa nu fie mai mica de 5. Examenul sa fie filmat si transmis in direct pe http://www.edu.ro astfel incat sa nu poata fi masluit iar de corectare sa se ocupe membri ai Academiei Romane (si asa nu prea se implica ei in viata Politica). Iese de o initiativa legislativa prin referendum ? Dupa ce o asa lege s-ar pune in aplicare parca mai usor ai suporta un BAC precum cel de anul acesta !

 3. adevarat..

  pacat ca nu ai cum sa schimbi asta. si pacat pentru ca suntem noi la mijloc si isi bat joc de noi…
  o sa vedem ce va fi la anu’… oricum deja stiu cam la ce sa ma astept ..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s